BATMAN / MERKEZ - Cumhuriyet Ortaokulu

Nis

CUMHURİYET ORTAOKULU 23 NİSAN'I KUTLUYOR

Nis

Okur-yazar buluşmaları etkinliği kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu ailesi olarak eğitimci-yazar Misbah Eratilla Hocamızı konuk ettik. Kendisiyle çocukluğu, eğitimi, 44 yıllık öğretmenlik hayatı ve kitapları üzerine söyleşi yaptık. Bu önemli günde değerli hocamız, öğrencilerimizin merak ettiği tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Etkinlik sonunda öğrencilerimizin kitaplarını imzaladı. Bize ve öğrencilerimize unutulmaz bir an bıraktığı için değerli hocamıza çok teşekkür ederiz.

Mrt

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla öğrencilerimiz Woldmar Alışveriş Merkezindeki Sinema salonunda " Öğretmen" isimli film gösterimine  öğretmenleri eşliğinde götürüldü.

Mrt

Maliye personelleri tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik "Vergi Bilinci" semineri düzenlendi.

Şbt

7.sınıf öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve öğrencilerimizde farkındalık yaratmak için "Akran Zorbalığı" konulu seminer çalışmaları yapıldı.

Bursluk sınavı başvuru kılavuzu

Şbt

6 Şubat Salı günü velilerimizi bilinçlendirme ve farkındalık kazandırma eğitimi kapsamında " Öfke Yönetimi" konulu seminer çalışması yapıldı.

Ara

Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube biriminden Muhammed Furkan IŞIK okulumuz öğrencilerine “Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma Yöntemleri” konulu seminer vemiştir. Öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği ve aktif katılım gösterdiği keyifli bir seminer gerçekleştirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım Cuma günü “Anma Töreni” düzenlendi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları okulumuzda coşkuyla kutlandı. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu program; Aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşıyla başladı. Ardından öğrencilerimiz tarafından Cumhuriyet Bayramının 100. yılının anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Okulumuz öğrencilerinin okuduğu şiirler ve cumhuriyet ile ilgili özlü sözlerin ardından müzik öğretmenimizin hazırlamış olduğu okul korosu tarafından şarkılar ve türküler okundu. Öğrencilerimiz ve bahçeyi dolduran coşkulu velilerimizin oldukça ilgi gösterdiği program kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Ekm

Valiliğimiz ve Batman Belediyesinin işbirliğiyle bu yıl “OKU! Bu 100 Yıl, Senin…” temasıyla düzenlenen Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali; Valimiz Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu kapsamda ilimize gelen yazarlardan Eyyüp AKYÜZ okulumuzda *"Okur-Yazar Buluşması"* etkinliğinde öğrencilerimizle buluştu. Eğitimci Yazar Eyyüp AKYÜZ'ün öğrencilerimizle yaptığı söyleşi oldukça renkli geçti. Öğrencilerimiz yazara çeşitli sorular sorarak etkinliğe yoğun ilgi gösterdiler. Söyleşi sonunda yazar Eyüp AKYÜZ kendi yazdığı kitabı imzalayarak öğrencilerimize iyi dileklerde bulundu.

Ekm

17.10.2023 tarihinde Batman Cumhuriyet Ortaokulunda gençlere yönelik üreme sağlığı eğitimlerinden ergenlik dönemi ve sorunları, genel hijyen eğitimlerinden el yıkama teknikleri konularında 75 kişiye eğitim verilmiştir

Okulumuzda Trafik Polisleri Tarafından Trafik Eğitimi Verildi

Ekm

Okulumuzda veli toplantısı yapıldı. Katılım beklentinin üzerinde gerçekleşti. Velilerimize teşekkür ederiz.

Karneler dağıtıldı